Alla behöver vi hjälp här i livet

18 juni 2020 Mikael Barani

Alla har vi känt oss riktigt bräckliga någon gång. Ibland händer det saker i livet som gör att vi känner oss utsatta, sårbara och i behov av omtanke. Detta är en del av en mänskliga upplevelsen och vi brukar kunna se tillbaka på dessa tider i livet som dem som kanske lärde oss mest av oss själva.

För när vi går vidare framåt så inser vi hur mycket vi har växt av upplevelsen. Det finns till och med sådana händelser i livet där vi tydligt kan sa att det fanns ett före och ett efter angående vilka vi är som personer. Avgörande händelser, relationer och resor som verkligen formade oss som personer.
Dessa insikter tar vi sedan med oss i livet och förhoppningsvis kan vi hjälpa andra människor med våra lärdomar. För sanningen är att de flesta av oss går igenom om inte samma, så liknande saker i livet. Genom att lära känna oss själva lär vi också därför känna andra. 

Ofta kan man genom dessa passager i livet också börja fundera på om man verkligen är på rätt spår gällande sina livsval. För vissa väcks ett kall som kanske är helt motsatt det som man just nu följer. Någon kanske sadlar om till att bli personlig assistent på http://adena-assistans.se/, medan någon annan börjar sträva efter att bli entreprenör.

Det är det som är det häftiga här i livet – saker och ting kan ta oväntade och omtumlande vändningar. På det sätter är det som den berömda bergochdalbanan, där vi efter en lång uppförsbacke kastas ut i loopar och spännande kurvor.
En dag kommer nämligen denna upplevelse att ta slut och vi kommer att kliva av. Om man då bara kan välja att ta nästa tur, eller om något annat väntar, är det inte någon som vet.
Så passa på att njuta av den åktur du är på nu.