Amningsinlägg för rena och torra kläder

02 december 2019 Cecilia Olsson
Amningsinlägg för rena och torra kläder

När man ammar är det bra att använda amningsskydd för att förhindra att behöva gå runt med fläckar av bröstmjölk på kläderna. Det finns engångsvarianter och tvättbara alternativ som är gjorda av exempelvis ull. Något annat som kan vara skönt att använda när man ammar är bröstvårtsskydd, bröstvårtorna blir lätt ömma och såriga så då kan man använda börstvårtsskydd för att undvika att kläderna skaver.

http://promix.se/products-page/kamningsinlagg/ finns det amningsinlägg för engångsbruk som kan användas tillsammans med Nipple Ease bröstvårtsskydd. Amningsinläggen är tillverkade i material som inte fastnar i huden och som har absorberande förmåga. De ska bytas var gång man ammar eller då de blivit blöta för att undvika fläckar på kläderna samt för att skydda brösten från fukt. Om man läcker mycket från brösten så kan man prova att lägga ett vanligt amningsinlägg utanpå hela enheten med amningsinlägg och Nipple Ease bröstvårtsskydd för att skydda kläderna. Om man behöver bygga på höjden så att bröstvårtan inte nuddar själva Nipple Ease-skyddet kan man lägga ett till två amningsinlägg undertill enheten med Nipple Ease i sitt amningsinlägg.

PROMIX startade 1987 av de nyblivna föräldrarna och makarna Per och Annika Klingström. Det var i jakten på en vettig filt till den nyfödda sonen som de insåg att de lika gärna kunde ta fram en egen som uppfyllde deras krav. Därmed skapades  PROMIX filt som har en enkel design men ett unikt foder som ventilerar (det blir aldrig för varmt eller svettigt), reflekterar (upp till 95% av värmen från kroppen) och isolerar (kylan kommer inte in). På PROMIX är miljötänk i fokus och man är mycket medveten om att alla ens handlingar har påverkan på miljön. De anser även att det är mycket viktigt att amning ses som en naturlig sak och att kunskapen förs vidare i generationer både för barnens och miljöns bästa.