Äta bör man

27 juni 2019 jonas olsson
image

Gillar du att laga mat? Frågar man svenska folket så verkar svaret vara ett rungande: Ja! Människor spenderar mycket tid i sina kök eftersom intresset för matkultur bara växer. Samtidigt går det att se hur många byter ut sina gamla köksredskap och vitvaror mot nyare, alternativa modeller. Efterfrågan på gasspisar har ökat något enormt de senaste åren. Därför har många återförsäljare av vitvaror börjat ta in allt fler gasmodeller. Men även lokala reparatörer och gasservice har sett ett uppsving i försäljning. Det verkar som folk blir allt mer intresserade av att göra sin matlagning både billigare och godare.

 

 

Fördelarna med gasspisar

Det finns egentligen två väsentliga fördelar med gasspisar framför den elektriska varianten; För det första är det billigare. Det kostar mindre att hålla en gaslåga levande än vad som krävs för att hålla igång en hel elektrisk spis. Skillnaden kanske inte verkar spela så stor roll till en början, men i längden kommer det synas på elräkningen. En annan fördel med gasspis är att du har bättre kontroll över lågan, och därmed också värmen. Det är extra viktigt när du exempelvis ska steka kött och vill få till den där krispiga gyllenbruna ytan. Det är därför som många mästerkockar föredrar gasspisar framför elektriska.

 

Från el till gas

När du äntligen fattat beslutet att uppgradera till gasspis bör du vända dig till en försäljare och reparatör som kan hjälpa dig med hela arbetet. Leta upp bra gasservice i Stockholm och hör efter vad deras utbud består av. Många erbjuder förutom försäljning av spisar, även reparation och omdragning av gasledningar. Om du exempelvis driver restaurang så kan gas användas till mycket mer än bara spisen. Med ett effektivt gassystem av ledningar kan du hålla fler stationer i lokalen gasdrivna och på så sätt spara in ännu mer pengar. I längden är det en mycket lönsam utgift att göra.

 

Gör övergången från el till gas redan idag!