Äventyr eller hemmamys med hängmatta

11 februari 2021 Cecilia Olsson

Hängmattor är något som passar både vuxna och barn. De erbjuder en härlig plats till vila och att vaggas till sömns kan få de allra flesta att slumra in utan problem. Lägger man dessutom till att man kan ligga och njuta av solens varma strålar och fågelkvitter i någon härlig utomhusmiljö så blir det nog inte så mycket bättre. Läs en bok eller titta upp i trädkronorna samtidigt som kroppen och själen får välförtjänt vila. 

Njut av att sova ovan mark

En hängmatta kan vara en underbar sovplats en klar natt. Vare sig man vill campa i skogen eller bara njuta av att sova under bar himmel i sin egna trädgård så kan det vara otroligt härligt att sova ute. För att hålla sig extra varm kan man lägga ett liggunderlag i botten på hängmattan och bädda in sig i en värmande sovsäck. 

Det fungerar lika bra att använda hängmatta inomhus

En hängmatta behöver inte enbart användas utomhus, finns det plats i bostaden så är det riktigt härligt att ha en hängandes. För den som har lite mer begränsad plats kan en hängstol vara ett riktigt snyggt och bekvämt alternativ. Häng upp den i ett hörn och njut av en plats öronmärkt för avkoppling. 

Hängmattor och hängstolar för olika behov

https://hängmatta.se/ finns många bekväma och fina hängmattor av hög kvalitet. De har även ett brett utbud av hängstolar för den som föredrar det eller vill ha både och. Man hittar bland annat mexikanska och brasilianska hängmattor samt extra stora som rymmer mer än en person. Tropical Hängmattor har alltid fokuserat på etiska handels- och Fair Trade-principer, vilket innebär ett stort engagemang för handvävare i Latinamerika. 

Förutom det fina utbudet av hängmattor och hängstolar så finns även ställningar, krokar och rep som man kan använda för att hänga upp sin anordning på ett enkelt och tryggt sätt.