Catering för företag i Stockholm

22 juni 2019 jonas olsson
image

Cateringbranschen kan ses som relativ ny i jämförelse med restaurang- och krogbranschen. Alla tre handlar om mat, men när man tittar lite närmare på dem så skiljer sig koncepten avsevärt.

Restaurangerna serverar mat i en lokal ansluten till deras kök, medan krogarna oftast brukar koncentrera sig på att servera öl och annan dryck. Visserligen har antalet krogar som även erbjuder goda hamburgare och enklare typer av luncher och middagar ökat.

Catering för företag är något helt annat. Här handlar det om att leverera maten på en plats utanför köket där maten förbereds. Catering finns givetvis för privatpersoner också, men huvudsakligen används tjänsten av företag vid konferenser eller andra typer av affärsevenemang.

 

Många val för företagscatering i Stockholm

Idag finns massor med olika möjligheter inom catering för företag i Stockholm. Sveriges huvudstad kryllar av matställen och företag som gärna kombinerar restaurang och cateringverksamhet, vilket utan tvekan är en lyckad kombination.

Om man äger en restaurang vars mat är uppskattad av stockholmare känns det mer eller mindre som en självklarhet att även erbjuda catering för företag. Det är ett ypperligt sätt att öka omsättningen och marknadsföra sin business.

Vad kan du beställa?

Låt oss säga att du står inför ett företagsevent och behöver beställa mat från en cateringfirma. Vad beställer man? Den goda nyheten är att du faktiskt kan beställa allt. Och då menar vi verkligen allt.

I nuläget har branschen utvecklats så pass mycket så det finns alternativ och roliga varianter som passar alla. Ska det vara något riktigt svenskt eller föredras det en traditionell landgång? Kanske en fräsch italiensk buffé eller en spansk paella? Eller varför inte en cool mix mellan nordisk och sydeuropeisk mat? Allt går att beställa, få tillagat och levererat i tid.

Företagscateringens frammarsch fortsätter och det blir kul att se vad just den här delen av Sveriges restaurangbransch kommer att överraska oss med framöver.