Den gamla skolans värme

07 december 2019 Mikael Barani
Den gamla skolans värme

Nu när temperaturen kryper nedåt minusgraderna är det skönt att veta att man kan räkna med att huset är varmt. Här i Sverige är det ju extra viktigt då vi bor i en region där det kan bli riktigt kallt vissa dagar.
Speciellt högst upp i landet där kylan verkligen kan bli brutal.

Idag förlitar vi oss på att institutioner ska se till att vi hålls varma, mätta och trygga vilket såklart är praktiskt. Men det lämnar oss också sårbara för om dessa institutioner och privata aktörer en dag inte finns där.

Men än så länge fungerar allt som det ska. Bygger du till exempel ett hus så rycker en överraskande mängd privata företag ut för att se till att din dröm blir en verklighet.

Ett av dessa företag är Metator, som ser till att ditt hus lever upp till högsta standard gällande allt som rör VVS. Exakt vad du kan vänta dig av företaget hittar du på https://www.metator.se/tjanster.

Visst finns det de som är lagda åt det mer avskalade hållet. Folk som gör den gamla skolans uppvärmning och ser till att ha ett stort lager av ved på lut när kylan väl slår till.
För de flesta av oss så känns det smått främmande att behöva backa tillbaka bandet. Återvända till en tid då vi själva faktiskt behövde arbeta i symbios med naturen för att överleva. 

Gissningsvis är det för att vi både vill ha kakan och äta upp den som många av oss har sommarstugor eller torp. Då kan vi njuta av den moderna tidens bekvämligheter, samtidigt som vi kan backa tillbaka bandet 2-3 generationer tillbaka.
De som faktiskt levde i denna tid, då det var utedass och hus uppvärmt av ved som gällde, de håller på att försvinna. Så passa på att ge dem en extra varm krav i jul, om du har kvar dem i ditt liv.