Det oväntade väntar på dig

11 september 2019 Mikael Barani
Det oväntade väntar på dig

Håller du dig också helst på de vägar som du är van vid? De stora vägarna som du vet kommer att ta dig från punkt A till punkt B. Kanske väntar inte några överraskningar länga vägen, men du vet vad du får.
Att hela tiden gå på det trygga är förvisso ett sätt att undvika oangenäma överraskningar. Men det är också ett sätt att gömma sig från oväntade upplevelser som förhöjer livskvaliteten.  

Eller om vi säger så här: Det nya kommer aldrig att kunna hitta dig om du bara fortsätter att göra samma gamla vanliga grejer.
Tar du samma väg fram och tillbaka till jobbet, ja då är chansen stor att du bara kommer att få se samma saker.

Istället kan du göra det hela till lite av en lek. Lämna hemmet tio minuter tidigare än vanligt och snirkla dig fram på nya vägar. Svänga av vid den där gatan som du alltid har varit nyfiken på. Eller ta den där lilla skogsstigen istället för att gå på asfalt.

Eller ta en biltur utan något klart mål. Åk inte till de stora städerna, utan upptäck de små orterna. Kanske åker du förbi en oväntad glasskiosk, hittar en fin utsikt eller skymtar Emils däckverkstad i Ramnäs utanför Västerås.

Möjligheterna är hur många som helst, och de väntar alla på att du ska ta dem.

Nyckeln till ett vitalt liv är att tillåta sig själv att ta ut svängarna emellanåt. Inte bara spara dessa tillfällen till semestern, eller till helgen, utan hitta dem i vardagen.
Det finns äventyr och upplevelser alldeles runt hörnet, om du är villig att söka i det lilla.
För livet är inte bara storslagna stunder, tvärt om, det handlar ofta om de små händelserna. Vardagen kan vara det mest magiska som finns om du bara låter den vara det.