En flyttfirma som tänkt på allt

31 maj 2021 patrick pettersson

När Erica slutade skolan var det dags att resa och upptäcka världen. Som hon hade längtat. Men det fanns en sak som hon inte riktigt visste lösningen till. Den gamla lägenheten var uppsagd och nyckeln skulle lämnas innan hon drog iväg. 

Men vad skulle hon göra med alla möbler? För att inte tala om alla kläder. En hel del skulle följa med då hon på långdistansflyget fick ha två resväskor. Men det fanns fortfarande en hel del som skulle vara kvar i Svedala. 

Hon ville inte skaffa en lägenhet och betala flera månaders hyra utan att vara hemma. De pengarna kunde hon ha betydligt roligare för. Särskilt om drömmen att åka på safari och bo på en spaanläggning direkt vid savannen skulle bli sann.

Det finns alltid en lösning

På köksbordet stod en rykande färsk kopp kaffe och en termos för påfyllning. Ett block och penna hade lagts fram bredvid datorn för att kunna göra anteckningar när något intressant dök upp. Det som hon trodde skulle bli en utmaning visade sig gå väldigt fort. Knappt hade hon hunnit börja innan en perfekt flyttfirma visade sig på skärmen. De hade lösningar på allt.

Bokat och klart

När Ericas mamma dök upp med lunch för att se hur det gick var hon redan klar. Hon hade hittat två lösningar som hon kunde kombinera. För sakerna hon skulle ha med sig till lägenheten så småningom hade hon bokat containerlagring. 

Vilket innebär att de hämtar möblerna och förvarar dem i en eller flera containrar som hela tiden står i en lastbil. Som sedan körs till nya lägenheten när hon kommit hem. Genom att göra det sparar hon dessutom pengar då de inte behöver lyfta på och av sakerna flera gånger.

De andra sakerna hamnar på löslager tills hon bestämt vad som ska hända med dem.