Ett hemmakontor som man ibland får ta in på fullservicevarv i Stockholm

advertorial

Det är utanför säsongerna som det kan vara riktigt magiskt ute på sjön. När man inte längre behöver trängas med andra utan får ha vattnen för sig själv. Därför är det nu som du ska passa på att lätta ankar och ta del av det lugn som väntar därute.

Våga välja något annat

I dessa tider kan man ju dessutom jobba från lite varsomhelst. Så länge man har en stabil internetuppkoppling kan man ju faktiskt sitta ute på Mälaren eller i Sankt Anna skärgård och bara njuta av kluckandet medan man sitter i ett möte.
Det känns smått paradisiskt att ens tänka tanken på att det är fullt möjligt att leva på detta sätt idag. Får man något trubbel med båten är det dessutom bara att åka till Björnhammarvarvet – ett fullservicevarv i Stockholm.

Fler och fler av oss kommer troligtvis att bli mer flexibla och smått nomadiska i framtiden. För parallellt med att gig-ekonomin växer fram blir vi fria att leva utan att egentligen ha några fasta rötter. 
Kanske är det inte ett sätt som man vill leva på hela livet – men varför inte njuta av detta under någon period då och då.

Framför allt är det kanske attraktivt när man är ung och inte har något som binder en vid en plats. Eller om man är lite äldre men fortfarande är pigg. Tänk att segla längs den europeiska kusten och ned till Medelhavet.
Ett äventyr om något.

Vi skulle nog alla må bra av att släppa på gamla ideal och moderna myter om hur livet ska vara. Det finns så många olika sätt att forma sitt liv på, framför allt i dessa tider som sagt.

Den som vågar ta steget och upptäcka ett nytt sätt att leva på kommer garanterat att berika sitt liv med både nya erfarenheter och nya människor. Är det inte det livet går ut på?