Första, andra, tredje – såld!

12 juli 2019 jonas olsson
image

Det är inte bara Emil i Lönneberga som åker på auktion, tvärtom kan ett sådant tillfälle locka många fyndletare. Det finns både tänkbara och överraskande skatter att hitta, även om själva ordet kanske för tankarna till de exklusiva utropen på Sotheby’s. Dyra smycken, antika möbler och kulturella konstverk i alla ära, men beroende på vilken auktion du besöker kan det finnas något för alla plånböcker. Väljer du att åka på auktion i Luleå kan du ha möjlighet att ropa in saker från exempelvis dödsbon det andra inte längre behöver kan få nytt liv i din ägo!

 

När du lämnar in saker till försäljning 

I dagens samhälle finns det många populära sajter online där du själv kan lägga ut saker till försäljning, men det tillkommer också en hel del praktiska frågor som måste lösas. Det första och kanske svåraste som man måste fundera över är vilket pris man sätta. Att värdera sina egna saker kan vara svårt, eftersom det kan finnas ett sentimentalt värde som inte spelar någon större roll för köparen. Vidare måste man även bland annat tänka på och bestämma om det ska vara frakt eller avhämtning. Som säljare genom en auktionsbyrå har du inte dessa problem, utan du kan få hjälp med värdering, frakt och städning ett enkelt sätt att få kompetent hjälp att sälja dina varor till ett rimligt pris.

 

Gårdsauktion och gårdsloppis

För säljaren som inte vill att sakerna ska ropas ut på auktionsbyrå finns även möjligheten att låta byråns kunniga anställda anordna auktionen hemma på din gård istället. Ett bra alternativ om du inte vill flytta på dina ägodelar. Norrbygdens Auktionsbyrå är en firma som, förutom auktioner och gårdsauktioner, även erbjuder gårdsloppisar. Fördelen med en loppis kan vara att priset redan är bestämt på förhand och har du tur som köpare är ni färre spekulanter på samma fyndskatt!