Har Turbon gått sönder?

19 juni 2019 jonas olsson
image

Om du är en riktigt duktig hobbymeckare tänker du säkert att ”det där kan jag väl fixa själv” när din Turbo har gått sönder. Frågar man en person som är van att skruva och fixa det mesta på sina bilar, blir svaret kanske lite oväntat – nej. Det är inte så enkelt att fixa en Turbo själv. Omöjligt är det förstås inte, men näst intill, om man vill ha ett bra resultat. Det finns företag i hela landet som är proffs på dessa reparationer. Därför är det mycket enkelt att anlita en expert för att exempelvis reparera Turbo i Göteborg. Kontakta något av dessa företag, så slipper du själv jobba i onödan.

 

Ett resultat som håller

Det har visat sig att en Turbo som är fabriksrenoverad håller mycket längre än en som är hobbymeckad. Proffsen vet hur det ska vara, så att resultatet blir perfekt. De gör ofta samma moment yrkesmässigt och har därför både rutin och expertis. På en Turbo är delarna känsliga. De sitter också ganska hårt fast. Tar man ut axeln är balanseringen ett besvärligt problem. Vill man byta glidlager själv, måste man märka upp turbinhjulen i förväg, så att man vet hur de sitter. Risken är att balanseringen blir felaktig och svår att få ordning på. Vill du att Turbon ska hålla i längden, ska du anlita ett proffs.

Större valmöjligheter hos proffs

Du får mycket för pengarna när du anlitar ett seriöst företag för att reparera din Turbo. Dels vet du att jobbet blir fackmannamässigt utfört, och dels kan du också dra fördel av tips och erbjudanden. Du får experthjälp med att välja om du ska laga det du har eller tips om att köpa nytt hos samma företag. Kanske behöver du också hjälp med dieselpumpar, matarpumpar eller spridare. Det är praktiskt att man både kan köpa och låta reparera sakerna på samma ställe.