Hitta ditt drömboende, med fiberanslutning och allt

04 december 2020 Mikael Barani

Sällan hade man väl velat bo på en öde ö lika mycket som under det senaste året. Tänk att kunna dra sig tillbaka någonstans ute på havet och bara kunna se på när pandemin drar igenom världen – oberörd.

Ja, det skulle ju krävas att man fick tillgång till mat och vatten förstås. En sökning på ”small private island” på nätet ger dock inspirerande bilder som kittar fantasin. Den minsta av dem består av en plätt med sand under vattenytan och det enda som sticker upp är en litet mangroveträd.

Var bor du om fem år?

Som tur är så finns det ju alternativ som känns lite mer nära till hands. Kanske får du inte en egen ö direkt, men du kan ju däremot på bo en ö. Som på någon av Öckeröarna utanför Göteborg. Där har du både matbutik, andra verksamheter och uppkoppling med fiber.

Det blir kanske inte särskilt privat, men däremot är det som bekant något unikt med stämningen som finns ute på en ö. 

Den som har spenderat tid i en skärgård vet att livet här känns som att lyssna på en stilla akustisk gitarr jämfört med stadens rockkonsert. Samtidigt så finns det tillgång till många moderniteter som sagt och för många är livet ute på öarna därför något av en gyllene kombination med det bästa från staden respektive landsbygden.

Frågan är hur din drömtillvaro ser ut. Hur är det du känner att du vill bo i livet när det kommer till kritan?
Det är ju lätt hänt att man hamnar i storstaden och sedan blir kvar där. Även om det faktiskt har skett ett trendbrott under den senaste tiden. Bland annat är det färre som flyttar in till Stockholm än vad det är som flyttar ut, för att ta ett exempel.
Skissa på ditt drömboende och planera för hur du ska ta dig dit. Vem vet? Kanske kan det bli till verklighet?