Knivhandskar – något för alla?

08 maj 2019 Mikael Barani
Knivhandskar – något för alla?

Den som har tränat någon form av självförsvar vet att det bästa försvaret är att inte befinna sig i en situation där det finns risk för våld. Näst bästa försvaret är att springa.
Detta är särskilt akut att komma ihåg om man hamnar i en situation där någon form av vapen eller tillhygge är involverat. Det är extremt svårt att skydda sig mot till exempel batonger eller knivar. För att inte tala om skjutvapen.

Naturligtvis finns det produkter som ändå ger dig en chans att klara dig utan skador, i värsta fall dödliga sådana.

Knivhandskar är ett bekant inslag i den som arbetar med olika situationer inom säkerhet, så som väktare, tullarbetare och liknande. I dessa yrken vet man att om dina händer slås ut så försämras dina chanser till att skydda dig och undkomma dramatiskt. Alltså är knivsäkra handskar ett förhållandevis billigt sätt att öka sina chanser till att klara av en svår situation som innefattar knivar och andra sorts skärvapen. På elite-armor.se finns flera varianter av detta skydd mot skärskador.

Men det är inte bara säkerhetspersonal som idag kan ha nytta av att kunna skydda händer mot knivattacker.

För några år sedan rapporterade Svt Nyheter om en skola i de nordligare delarna av landet där personalen hade utrustats med just knivhandskar. Mer exakt var det skolvärdarna som fick knivhandskar i kevlar för att kunna använda dem vid behov. Skolan i fråga hade under en tid haft problem med elever och ville vara säkert på att värdarna, som främst jobbar förebyggande, skulle ha möjlighet till skydd om det värsta skulle hända.

Nu är steget väldigt långt till att just Du som läser detta skulle behöva knivhandskar, men tyvärr är det en möjlighet, om än liten. Med detta sagt ska du inte gå omkring och vara rädd för att bli attackerad av en kniv.
Men kanske kan ändå ett par knivhandskar från elite-armor.se vara ett smart tillskott till överlevnadskittet som du har där hemma.
För ett sådant har du ju naturligtvis.