Konferens i Malmö: Aktiviteter att göra under din vistelse

27 april 2023 Julia Zsiga

Malmö är en dynamisk och kulturell stad med en mängd olika aktiviteter att utforska under en konferensvistelse. Utöver konferensen, kan du utforska stadens vackra parker, arkitektur, museer och restauranger. Här är några tips på aktiviteter att göra under din vistelse i Malmö.

Promenera i Slottsparken

Slottsparken är en av Malmös mest ikoniska parker och är ett populärt val för både lokalbefolkningen och besökare. Parken ligger intill Malmöhus slott, som är ett av de äldsta bevarade renässansslotten i Skandinavien. Du kan också utforska parkens botaniska trädgård, som är hem till många sällsynta och vackra växter och blommor.

Besök Malmö Konsthall

För konstälskare är Malmö Konsthall ett måste under en vistelse i staden. Konsthallen har ett brett utbud av modern och samtida konst från både svenska och internationella konstnärer. Här kan du uppleva allt från installationer och skulpturer till målningar och fotografier. Konsthallen är också en populär plats för evenemang och vernissager.

Konferens

Utforska Gamla Staden

Gamla Staden, också känt som Gamla Väster, är en av Malmös mest pittoreska stadsdelar. Här hittar du kullerstensgator, gamla trähus och charmiga små butiker och kaféer. Det är också ett populärt område för fotografering och sightseeing. Under en promenad genom Gamla Staden kan du upptäcka den gamla stadsmuren och kyrkor som St Petri och St Johannes.

Upptäck Malmö Saluhall

Matälskare kommer att älska ett besök på Malmö Saluhall, som är en av Sveriges största saluhallar. Här hittar du ett brett utbud av färska livsmedel från lokala producenter och hantverkare. Du kan prova allt från färsk fisk och skaldjur till nyskördade grönsaker och sötsaker. Saluhallen är också en populär plats för att prova på lokala delikatesser som rökt lax, ostar och korvar.

Sammanfattningsvis har Malmö mycket att erbjuda för både konferensdeltagare och besökare. Med en mängd olika aktiviteter att välja mellan, kan du lätt fylla din tid i staden mellan konferenssessionerna. Oavsett om du vill utforska stadens kultur och historia eller prova på lokala maträtter, finns det något för alla i Malmö.