Ljudkvalitén är allt

31 juli 2020 william eriksson

Vill du anordna den fetaste festen i hela Göteborg? Först och främst, se till att det finns gott om sittplatser. Folk gillar att ha alternativet att kunna sitta ned. Snåla inte heller med tilltugget. Det ska finnas gott om popcorn, chips, salta pinnar och ostbågar. Snacks får helt enkelt inte ta slut. Nummer tre är att du måste spela bra musik. Det finns alltför många partydödarhits där ute som förstör stämningen på fester och gör att gästerna flyr. Nummer fyra, och kanske det viktigaste på hela listan, är att du måste ha bra högtalare i Göteborg för din fest. Till exempel dessa: https://tonlaget.se/hogtalare-goteborg.html 

 

Upplevelsen låten förtjänar 

Ett risigt ljud kan förstöra en hel upplevelse av musik. Tänk dig till exempel ett mästerverk som Bob Dylans klassiker “Hurricane”. Vad skulle du tycka om du fick höra den ur en högtalare som hackar, skorrar och kanske till slut sprängs? Det skulle förvandla en favoritlåt till en hemsk tilldragelse. Dina favoritlåtar förtjänar att spelas från en kvalitativ enhet. Någonting annat vore en skymf mot fantastiska musikproducenter och kompositörer. Det gäller oavsett om du har fest för hundra personer eller om du sitter hemma på din kammare och lyssnar på Karlavagnen i P4.  

 

 

Kvalité både hemma och på konserter 

Det är inte bara storstjärnor som Bob Dylan som förtjänar att spelas på ordentliga högtalare. Det finns många duktiga musiker även hemma i Göteborg. Ta Håkan Hellström till exempel, som verkar slå publikrekord efter publikrekord på Nya Ullevi. Tror du han hade gjort det om arrangören hade tummat på högtalarna och ljudkvalitén? Drar man över 70 000 personer till sina konserter så har man viss skyldighet att leverera ett bra ljud kan man tycka. Även de längst bak på arenan ska ju höra vad som sjungs och spelas. Applicera den läxan även i ditt eget hem!