Måleri med rätt kunskap

07 oktober 2019 jonas olsson
Måleri med rätt kunskap

Är det någonting som skaver hos dig? Känns det djupt inne i själen? Lugn, bara lugn! Det kan vara något så enkelt som att du har fel färgsättning hemma. Det kan förstås låta banalt, men faktum är att färg påverkar oss väldigt mycket. En djupblå färg bör vi till exempel inte ha i vårt kontor eftersom den gör oss sömnig, den färgen passar alltså bättre i sovrummet. Rött gör oss mer produktiva så det kanske passar bättre i kontoret. Å andra sidan är risken att göra misstag större i röda rum… kanske en färg som ökar kreativiteten istället – gult!

 

Hitta en bra firma

När du väl bestämt dig för att göra någonting åt skavet i själen är det dags att anlita en målare. Kolla runt med vänner och bekanta om de har någon målerifirma att rekommendera, annars blir det till att läsa recensioner istället. För man vill inte ha folk från ett måleri som inte håller måttet, som att de inte förstår vid fasadmålningen att de måste flytta på en bänk eller kruka som står intill husväggen, utan målar runt om dem istället (jo, detta har på riktigt hänt!). Allra helst vill man ha ett måleri som kan detta med färgpsykologi, och som därmed kan ge tips och råd om hur färgsättningen hemma.

Sätt igång!

När du hittat en bra målerifirma som du känner dig trygg med är det bara att sätta igång. Du kanske redan själv vet exakt vad som ska målas, förändras och till vilka kulörer och nyanser. Men är du en sådan som tycker att det är svårt, tveka inte att ta hjälp för detta. Då slipper man det där skavet i själen. Fråga på målerifirman om de kan ge rådgivning för din färgsättning. Om inte, kan man alltid ta hjälp av en inredningsdesigner istället, innan man sätter målarna i verket.