När din rygg begär fysioterapi

08 maj 2019 jonas olsson
När din rygg begär fysioterapi

Visst kan det vara jobbigt när man ständigt har ont i ryggen, nacke och axlar? Vad ska man då leta efter hos en bra fysioterapeut? Helst ska det såklart vara bra och kunnig personal, men visst ska det gärna finnas även andra tjänster än fysioterapi? Kanske ett gym där inte alla som tränar har nypumpade muskler eller där alla har tokdyra träningsoutfits och ser ut att vara hämtade ur senaste numret av någon fitnesstidning. Typ ett ställe där vanliga människor kan träna utan att känna sig som ett UFO.

 

Vad ska fysioterapeuten erbjuda?

Självklart ska de ha ett vårdavtal med landstinget så att högkostnadskortet gäller. Vem skulle annars ha råd att gå till en fysioterapeut? Det är viktigt att personalen även har kunskap när det gäller förebyggande träning då det är det bästa sättet att förebygga återkommande problem. Men det ska inte var några dyra avgifter med lång bindningstid. Helst ska det finnas typ klippkort eller engångsavgifter. Om de har schyssta träningsredskap är det ett plus, men det räcker om de har tillräckligt bra grejer för att träna tillräckligt för att undvika framtida skador.

 

Kunskap på bred front

Kolla gärna att det ställe du går till har en bred kompetens spridd mellan flera olika fysioterapeuter. Det är viktigt att de täcker upp allt från idrottsskador till smärtbehandling och kanske akupunktur. Skälet till att en bred kompetens är viktig är att du kan få hjälp av flera olika personer med olika inriktningar. Det är mycket viktigt eftersom det kan behövas olika kompetens för att fixa olika typer av besvär. Tillsammans kan de hitta rätt hjälp för dig. Det finns ett antal olika ställen där du kan hitta en sjukgymnast i Köping, men det ställe som erbjuder bästa bredd i sin kompetens är troligen Slottspraktiken. Där finns det mesta mellan akupunktur och rådgivning om eventuella hjälpmedel.