När man syns

13 augusti 2020 Lily Hansen

I vardagen kanske man inte tänker så mycket över profilprodukter och deras påverkan. Men om man gör ett tankeexperiment och föreställer sig vad som hade hänt ifall alla hade slutat använda profilprodukter så blir det ganska intressant.

När det gäller profilprodukter som kläder så hade man plötsligt inte vetat om vilka som är butikspersonal, man hade inte vetat om den blinkande bilen bakom är en ambulans eller någon som bara är stressad till arbetet. Och tar man det ett steg längre så är det ganska svindlande att tänka vad som hade hänt ifall poliser hade slutat använda profilprodukter och det lika gärna hade varit två kompisar som går runt på gatorna och sätter handklovar på folk.

Visa sitt märke  

Profilprodukter i Stockholm är alltså av stor vikt inom många områden för att man ska kunna veta vem som arbetar med vad och det gäller även inom hantverksyrken. Men när det gäller att sätta sin logga på saker, så är det inte enbart kläder utan annat som man kan använda sig av för att göra reklam för sitt företag och visa att man finns. Därför använder man sig gärna av enkla vardagsting som profilprodukter för att de ska få bra spridning och kanske till och med leta sig in i kundernas hem.  

 

Vid en inventering

Om man någon gång skulle göra en inventering på sin arbetsplats eller i sitt hem så kommer man med all säkerhet hitta ett antal profilprodukter. Och ofta vet man inte ens hur de hamnat där. Pennor, tändare, tändsticksaskar, glas, muggar, askkoppar, usb-stickor, kepsar, t-shirts.

Ja, listan kan göras hur lång som helst. Det kan vara en profilprodukt som man fått som gåva i sitt arbete eller privat. Och ofta har företag profilprodukter som man använder sig av för att kunder ska känna sig lite extra omhändertagna och uppskattade för sitt samarbete och beställningar.