Öka säkerheten och utför en brandtätning

30 april 2022 william eriksson

Har du koll på vilket brandskydd du har i ditt hem? När kollade du senast om dina brandlarm funkade som de ska? Har du ens tillräckligt med brandlarm utplacerade i ditt hem? Bränder är något som förstör så otroligt mycket årligen, men trots det väljer människor att inte ta tag i det och skaffa något så enkelt som ett brandlarm. Ett brandlarm ska finnas i alla hem – utan det är man ju helt körd om det börjar brinna. 

Men man bör också ha ett brandskydd. För trots att du har ett larm som väsnas, så ger det inte dig extra tid. Har du däremot ett effektivt brandskydd så hjälper den till att bromsa branden och röken, vilket gör att du får mer tid på dig att ta dig ut. Om det börjar brinna så är nämligen tid allt du behöver. Främst för att få ut såväl människor som husdjur, men med tur kan man även hinna släcka branden. 

 

brand

 

Brandtåligt material till brandtätning

Det finns en del olika material man kan använda sig av när man fixar ett brandskydd. Det beror helt på vad man vill ha och vad det är för byggnad. Det är vanligt att man även utför en brandtätning som ser till att täppa igen, så att det alltså inte finns utrymme för elden att ta sig vidare. Det är just så brandskyddet funkar. Med dess material hindrar den elden från spridning. 

Har du inget brandskydd idag, eller behöver du lägga till exempelvis brandtätning, ska du vända dig till https://sewatek.se/ som gör det åt er. Det är inget man ska ge sig på själv överhuvudtaget, utan man ska alltid låta experterna göra det åt en. Säkerhet kommer före allt och med ett komplett brandskydd så blir bostaden säkrare och ni har mer tid på er att ta er ut.