Planera för livet efter viruset

17 april 2020 Mikael Barani
Planera för livet efter viruset

Det är visst hårt tryck på soptipparna nuförtiden. Enligt tidningarna så är folk ute och ”coronarensar” i och med att många av oss sitter i karantän eller arbetar hemifrån numera. Faktum är att det ju faktiskt känns som lite rens faktiskt kan främja immunförsvaret. Ofta är ju känslan annars att alla prylar som vi har därhemma tynger ned oss en aning.
I varje fall tar de liksom upp någon sorts processorkraft i hjärnan. Bara vetskapen om att förrådet är fullt av saker som man aldrig använder påverkar humöret på något sätt. Det blir lite som ett dåligt samvete som konstant knackar på där i bakhuvudet. Att faktiskt få tillfälle att gå igenom saker och ting och se vad som är värt och spara respektive kasta är nog bara hälsosamt.

Det är lite det som är gåvan som hittills har kommit från dessa annars dystra tider: Vi har fått mer tid att fundera och pyssla därhemma. Säkerligen är det många som har lutat sig tillbaka i sin Herman Miller stol och funderat över livet. Att då och då fråga sig om man verkligen lever på det sätt som man vill är högst aktuell i dessa dagar.
Kanske kommer man fram till att det är dags för en förändring. Vi kan säkerligen alla leva mer autentiskt och i enlighet med vår inre kompass.

Så varför inte lova dig själv att så snart som tillfälle ges så ska du ta tag i något som du länge har velat göra.
Det kan vara något väldigt litet eller väldigt stort. Kanske är det nu du ska ta och sätt dig ned och skriva på den är boken? Eller kanske sätta ihop ett fotoalbum över de senaste åren. Eller planera inför en vandringstur så fort pandemin har blåst över.

Även om det kan kännas tungt just nu så finns det trots allt ett liv efter viruset.