Rätt vård för ditt husdjur

19 juni 2019 jonas olsson
image

För väldigt många av oss är våra husdjur något av det käraste vi har, väl i klass med våra övriga familjemedlemmar. En hund eller en katt blir en del av vår familj och en kär kompanjon och ett bra sällskap, i bästa fall under många år.

Studier visar också att ett husdjur förbättrar både fysisk och psykisk hälsa för sin ägare. Hundägare generellt har lägre blodtryck, till exempel. Så nog är det viktigt för oss att dessa våra bästa vänner får den bästa vården. Djur kan ju inte själva berätta hur de mår och därför behöver vi också vara extra uppmärksamma på deras hälsa.

 

Sjukdomar, daglig skötsel och regelbunden tillsyn

En hund eller en katt kan leva i många år om den tas om hand på rätt sätt, och får den behandling den behöver om något ändå skulle inträffa. Förutom det alldeles självklara – mat, vatten, motion, mental stimulans, sällskap och mycket kärlek – behöver de regelbunden tillsyn hos en veterinär. Om du bor inom rimligt avstånd är det en god idé att besöka veterinären i Vinsta.

Både hundar och katter behöver vaccineras regelbundet. Om du inte själv tar hand om exempelvis kloklippning och trimning på de raser som behöver sådant, kan veterinären även hjälpa till där. En allmän genomgång av päls, tänder, ögon och öron skadar inte heller.

Vikten av att anlita en erfaren och ansvarsfull veterinär

Eftersom du är mån om ditt husdjurs hälsa och välbefinnande är du naturligtvis angelägen om att få den bästa hjälp som finns att uppbringa. Du gör då klokt i att välja en veterinär som har den kunskap och de resurser som behövs. En modern klinik som utför alla slags behandlingar, stora såväl som små, och som dessutom kan erbjuda hembesök, samt möjligheten att boka samma veterinär återkommande, är ett bra val. Investera i ditt husdjurs hälsa!