Snabb billackering i Lund

25 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Hur det än är så vill man ju att bilen skall se snygg ut. Plåtskador och repor i lacken tar ner utseendet och får bilen att se ovårdad ut. Det gäller ju att sköta, tvätta och vaxa men har man fått en skada eller buckla så måste den fixas. 

Alla har väl någon gång försökt sig på att sprejmåla någonting och vet att det nog ser lättare ut än vad det är. Ska man dessutom lackera en så stor sak som en bil så måste man vara bra på det. Man behöver bra utrustning också.

Billackering handlar inte bara om att få dit lacken. Underarbetet är precis lika viktigt. Ytan måste vara ren och jämn och man måste skydda det som inte ska lackas. Det krävs ett omsorgsfullt arbete av en kunnig lackerare om det skall bli bra. 

Verkstäder som https://www.bilskadecentralen.se/vara-tjanster/bilskador/billackering/, som utför billackering i Lund, har därför tagit jobbet till en ny nivå. Man har investerat i en toppmodern utrustning och en box på 8×4 meter. Det gör att även riktigt långa fordon får plats.

 

 

En bra billackering kan göra att bilen ser helt ny ut

Det svåra när man bara lackar om en del av en bil är att få exakt samma nyans som den ursprungliga. Det kan vara en buckla, stor repa eller en bildörr som behöver repareras och då får det ju inte synas någon skillnad. Välutrustade verkstäder har därför dubbla färgsystem. Om inte det ena systemet klarar av att matcha rätt nyans så kan det andra förmodligen göra det. 

Det gäller att vara väldigt noga när man förbereder arbetet. Underlag och rätt nyans måste vara perfekt. Erfaren personal som lackat bilar i många år vet vad som skall göras. De är precis lika viktiga som utrustning och färgsystem. Bra verkstäder har bra personal och gör ett bra jobb.