Sök fonder och stipendium

15 juli 2019 jonas olsson
image

Det finns en hel del fonder och stipendier att söka pengar från. Där finns många resurser att hämta. Fonderna har kriterium för den som kan söka. Det kan vara att man studerar eller forskar inom ett visst ämne. Det kan också handla om att man har visat på framträdande prestationer inom ett område. Andra vanliga fonder bidrar med pengar till exempelvis äldre eller behövande.

 

 

Är det inte krångligt?

Många fonder grundades för länge sedan och deras formulerade syfte kan låta lite ålderdomligt för våra moderna öron. Kriterierna kan också vara väldigt specifika, som att man måste bo i ett visst län eller studera ett visst ämne för att kunna söka. Det finns också väldigt många fonder och det kan kännas övermäktigt att lusläsa dem alla för att veta var man är berättigad att söka ifrån. Men med hjälp av internet kan du enkelt sortera din sökning och hitta ett stipendie som passar dig.

 

Sök på internet och databaser

Om du googlar kan du få fram en del populära fonder. Men om du verkligen är ute efter pengar är det bättre att leta mer strukturerat. Varje år ges till exempel stora fondboken ut som listar upp alla sökbara fonder. Denna information har länge funnits som databas på internet. Men den har krävt ett betalt medlemskap. Biblioteken har erbjudit besökarna tillgång till databaserna gratis. Men det tar tid att söka och det finns ingen möjlighet att spara dina fynd vid en biblioteksdator. Nuförtiden erbjuder biblioteken tillgång till databaserna på din egen dator! Precis som att du kan låna e-böcker och ljudböcker via bibliotekens hemsida kan du nu få tillgång till fondkatalogen online med ditt lånekort! Där får du också hjälp att söka på just dina kriterier. Gå bara in på http://globalgrant.com/ och läs vidare om hur du gör. Du kan vara några klick ifrån ditt stipendie. Kolla redan idag!