Ta en eller två ridkurser i Stockholm

26 juli 2021 Lily Hansen

Utveckling sker i en ständig fart. Nästan varenda dag lär man sig något nytt, iallafall om man tänker på det. Så vad har du lärt dig idag? Med hästar är det samma sak, man utvecklas och lär sig hela tiden. Har man egen häst och bara myser i skogen blir det lätt att man fastnar lite där. Vilket inte är fel, men det är också kul att utvecklas. Både för dig och din häst. 

Utvecklas gör man genom att ta hjälp av andra. Till exempel genom att ta ridkurser i Stockholm där de är proffs på hästar och ridning. Att ta en ridkurs är något för alla. Vare sig man är nybörjare och aldrig har suttit på en häst innan eller om man har ridit länge och behärskar alla gångarter. Som ryttare är man aldrig fullärd så det finns alltid någonting man kan lära sig. Det är även bra att underhålla sina kunskaper, och att ha någon som ibland ser över ens ridning är givande.

 

Lån av snälla hästar

När man bor i en storstad som Stockholm är det inte så enkelt att ha egen häst. Det är ofta både dyrare och det finns färre stallplatser i Stockholm. Men det är ingen begränsning, för hästar finns det ändå. Tar du ridkurser på exempelvis en ridskola får du låna en häst av dem. Då har du även möjlighet att rida olika hästar från gång till gång. 

Hästarna som finns där är väldigt snälla och välutbildade. Men trots det är de fortfarande hästar och hästar är flyktdjur. Så även den snällaste hästen kan bli rädd och få panik. Att få vara med hästar och att rida kan vara något av det bästa som finns. Det kan ge en de vingar man aldrig själv haft. Att flyga fram på en äng, på din bästa väns rygg, det är livet.