Till dig som letar bärgare i Stenungsund

02 maj 2022 william eriksson

editorial

Åh nej. Har du kört av vägen nu igen? Då får man hoppas att du lyssnat på rådet att lägga in numret till en bra bärgare i Stenungsund i telefonen. I alla fall om diket du kört ned i faktiskt är i närheten av Stenungsund. När du kört av vägen behöver du få dit bärgaren så fort som möjligt.

När du väntar på din bärgare kan du använda tiden till att fundera över varför du kör av vägen med jämna mellanrum. Är det bristande uppmärksamhet eller pratar du i telefon? Gestikulerar du och släpper ratten? Är du för trött eller ser du för dåligt? Är det bara idioter ute och kör samtidigt som du? Det här är frågor som bara du kan svara på.

Förklara varför du kör av vägen för försäkringsbolaget

Men det är viktigt att du försöker komma fram till svaren på frågorna om varför du kör av vägen stup i kvarten. Även om du har turen att ha numret till en extra trevlig bärgare i Stenungsund är det ju rätt dyrt att behöva hans tjänster flera gånger i månaden. Och snart kommer nog ditt försäkringsbolag börja ställa frågor också.

Och när ett försäkringsbolag börjar ana ugglor i mossen är det dags att vässa argumenten. Om du vet med dig att du kört i diket ett orimligt stort antal gånger, bör du få en förklaring på plats för varför. Om inte för egen del, så för försäkringsbolaget. Du vill inte hamna i situationen att de börjar vägra betala för bärgaren. 

image

Så undviker du att köra av vägen fler gånger

Det enda sättet du helt kan undvika att köra av vägen är att strunta i att alls köra bil. Men nämn inte det för bärgaren – då kommer han kanske bli ledsen. Du verkar ju trots allt vara hans allra bästa kund.