Upptäck Sverige med husbilar

15 maj 2021 jonas olsson

Sverige är så underskattat. Åtminstone när det gäller som semestermål. Medan många verkar tro att du måste åka till Grekland, Cypern, Turkiet, Bulgarien, Mallorca och andra turistpopulära platser i Sydeuropa så vet du att du egentligen inte ens behöver åka utomlands. Inte för att uppnå verklig skönhet. Den natur som Sverige har att erbjuda är svårslagen. Det finns riktiga guldkorn i vårt avlånga land. Det gäller bara att hitta dem. 

Hitta guldkornen gör du förstås bäst med husbil. Vad annars liksom? Det finns inget bättre färdmedel för att ta dig så nära naturen som möjligt och också bo där. Ja, det skulle förstås vara om du vandrade till fots. Men vem orkar det? Då hade du dessutom inte kunnat ta dig speciellt långt. Husbilen är ett självklart val för dig som förstått att du inte behöver spendera dyra pengar på utlandsresor för att få ut det allra godaste i livet. 

Den korkade kusinen från landet

Husbilar hamnar ibland otacksamt nog i samma kategori som husvagnar. Det finns dock flera väsentliga skillnader. För det första är det en helt annan upplevelse i körning och kontroll i och med att husbilen är ett och samma fordon. Du har inte ett bihang som släpar med.  

Till exempel är det därmed mycket enklare att backa med en husbil jämfört med en husvagn. Risken att råka ut för en situation som när mamma Karin backar över pappa Rudolfs fot med husvagnen i Sunes sommar är med andra ord minimal.  

Allt är överhuvudtaget mycket mer praktiskt när “huset” liksom ingår i samma del som fordonet. Du kan mycket smidigare transportera dig mellan framsäten och resten av huset. Överlag är det en mycket lyxigare aura kring husbilar, och det går inte att förneka att de är mer funktionella. Jämfört med husbilen framstår husvagnen snarare som en korkad kusin från landet.