Vackrare värld med Gubi

26 november 2019 jonas olsson
Vackrare värld med Gubi

Det var i Danmark på 60-talet, närmare bestämt år 1967, som designfirman Gubi såg sitt ljus för allra första gången. Ända sedan dess har världen varit välsignad med design i yttersta toppklass. Riktigt bra design gör verkligen världen lite snyggare och lite mer intressant. Detta kan tyckas fåfängt och ytligt, men faktum är att en estetiskt vacker, trevlig och trivsam miljö gör människor mer harmoniska. Och harmoniska människor kan man nog inte få för många av, det är nog snarare så att vår värld behöver betydligt fler av dem – så mer design åt folket, tack!

 

Gubis vision

Idag är det Jacob Gubi Olsen som driver designfirman. Det var hans mor och far som för över 50 år sedan startade den, och med tanke på Gubis dignitet idag så kan man lugnt påstå att han har förvaltat arvet väl. Gubis vision är en design som, förutom att vara estetisk, ska också vara funktionell, innovativ och tidlös; men samtidigt som den ska vara tidlös ska den ändå vara modern. Det är alltså en otroligt hög ambitionsnivå i företaget och deras vision kan tyckas svår att nå, men ändå så har de lyckats så väl.

 

 

Gubis återförsäljare

Ja, de har verkligen lyckats väl och Gubis design syns här och var, inte bara hos trendkänsliga eller klassikerdyrkare. Gubis produkter går att införskaffa hos flertalet återförsäljare som vet vad god design är. En inredningsbutik som inte har, eller åtminstone vet om vad Gubi är kan man genast bli suspekt till. AndLight är en nätbutik som säljer lampor och belysning och för dem behöver man inte få någon suspekt känsla, då det självfallet säljer lampor av Gubi. Det finns många fina lampor att välja på, men Gubi har såklart mer än “bara” lampor. De har många möbelklassiker i sitt utbud. Gubi kan alltså lätt fixa harmonin i hela hemmet!