Var snäll mot ditt hår och låt frisören göra jobbet

31 maj 2019 jonas olsson
image

Sönderblekta längder med samma konsistens som tuggummi, lugg som blir både sned och alldeles för kort. Hår som skulle bli chokladbrunt som istället blir svart och löshår som mest liknar en skojig peruk från Buttericks. Dessa experiment som utförs i badrummet med produkter inhandlade från den lokala mataffären har en tendens att gå riktigt åt skogen.

Det gäller att ta hand om barret! Vissa beslut bör inte tas alldeles för spontant och utföras av människor utan utbildning. Byte av hårfärg och frisyr är precis ett sådant beslut.

 

 

En frisyr kan säga mer än tusen ord

Val av frisyr är för de flesta en viktig del av såväl personligheten som den personliga stilen. En frisyr kan säga mer än tusen ord. Den kan signalera att man vill visa att man tillhör en viss politisk grupp, gillar en specifik genre av musik, eller något liknande. Håret blir en förlängning av människan och ramar in den personliga stilen. Hur många tonåringar har inte valt en skrikig hårfärg som revolt mot föräldrarna? Och hur många kvinnor har inte klippt av sig håret i samband med att de brutit upp från en relation?

 

Låt proffsen göra jobbet

Det är fantastiskt att kunna uttrycka attityder, sinnesstämningar, och stil genom sin frisyr. Dock bör du alltid låta proffsen göra jobbet så att du kan nå precis det resultat du vill ha, och med hårets goda hälsa kvar. Hos en frisör i linköping kan du låta hårkonstnärer behandla ditt hår och förvandla dig likt Askungen, eller bara trimma din redan befintliga frisyr. Deras utbildning omfattar allt från färglära till klippningens grunder. De vet allt om verkningstider och vilken hårfärg som passar dina naturliga toner bäst. Var rädd om ditt hår, för det kommer med all sannolikhet inte att se ut som den retuscherade kvinnan med spegelblankt hår på omslaget till hårfärgen när du applicerar den hemma framför badrumsspegeln.