Advokat i Göteborg med stor juridisk bredd

09 februari 2022 jonas olsson

editorial

Företag använder sig ofta av advokater vid kontraktsskrivning eller för att krångla sig ur olika avtal. Privatpersoner behöver däremot bara advokathjälp ett fåtal gånger i livet, om ens alls. Fast då är det viktigt att man anlitar rätt slags advokat. Juridik är nämligen ett omfattande ämne som består av många olika rättsområden som exempelvis brottmål, avtalsrätt, familjerätt, asylrätt, arbetsrätt, med flera. De flesta advokater arbetar bara med ett av dessa rättsområden.

Behöver man hjälp vid en skilsmässa ska man anlita en advokat som har familjerätt som sitt expertområde. Är man däremot misstänkt för ett narkotikabrott behöver man hjälp av en brottmålsadvokat. Men är man misstänkt för ett bokföringsbrott är det bra om advokaten är väl insatt inom brottmål och med spetskunskap inom ekobrott. För att vara säker på att få hjälp med den expertkunskap man behöver kan man vända sig till en advokatbyrå med stor juridisk bredd. 

 

advokat

 

Hur mycket kostar det att anlita en advokat?

Behöver man hjälp med att hitta en Advokat i Göteborg kan man kontakta Advokatsamfundet. De har register och kontaktuppgifter till alla sina medlemmar. Men man kan också söka på nätet eller fråga vänner om rekommendationer. Att kontakta och rådfråga en advokat hur man ska gå tillväga i ett ärende är kostnadsfritt. Ofta sker denna inledande kontakt per telefon och det är först då man avtalar ett möte med advokaten som det börjar kosta pengar. 

Hur mycket det kostar att anlita en advokat kan variera och det beror främst på hur många timmar advokaten måste lägga ner på ärendet. Ibland kan man använda sig av det rättsskydd som finns i hemförsäkringen för att betala kostnaden för advokaten. Men gäller det en vårdnadstvist eller ett asylärende brukar staten stå för advokatkostnaderna. Detsamma gäller om man är misstänkt för ett brott som kan ge mer än sex månaders fängelse.