Anlita en plåtslagare som är takexpert

18 maj 2020 Jenny Olsson

Om man köper ett begagnat hus som måste renoveras ska man tänka på att gå igenom utsidan ordentligt. Det är lätt att man börjar göra ordning i huset och ser allt som behöver göras där och glömmer tak och fasad en aning. När man går igenom huset är det bra att kolla igenom det såväl in- och utvändigt och budgetera för allt som behöver göras.

Att ha ett friskt tak är viktigt ur många aspekter. Dels kan ett läckande tak göra så att fukt kommer in i undertak och väggar och så småningom orsaker fuktskador och mögel. Genom att åtgärda ett trasigt tak kan man förhindra detta och samtidigt göra en bra investering. Om man låter ett trasigt tak vara kan det orsaka skador som blir kostsamma som gör att man får lägga pengarna på att fixa skadorna som det orsakat istället för material och arbetskostnad på ett nytt tak.

Även om det kostar en del att byta tak ska man komma ihåg att många gånger är en smart investering som gör att man får eller kan behålla ett friskt hus och det höjer dessutom värdet på det. Hur länge ett nytt tak håller beror på vilket tak man väljer men många av dem håller i väldigt många år. Tak av tegel och plåt kan hålla väldigt länge och är därför en bra investering. När man ska anlita en plåtslagare som kan lägga taket är det viktigt att välja med omsorg.

 

 

Ett bra sätt är att höra sig för med vänner och bekanta om de har några erfarenheter av några takläggare. Man kan också googla för att se vilka företag som finns i området. Därefter kan man kontakta några utvalda företag och be om referenser och offerter. Något att tänka på, är att inte stirra sig blind på priset, det är viktigt att läsa offerterna noggrant för att få en uppfattning om vad som ingår i de olika prissättningarna.