Besök din tandläkare i Järfälla i förebyggande syfte

14 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Att gå regelbundet till din tandläkare Järfälla för kontroll och för att förebygga problem är en bra investering i din hälsa. Om du får problem med tänderna, som till exempel en infektion eller någon sjukdom, kan det påverka kroppen negativt. När du får tandvärk eller tappar en plomb är det självklart för de flesta att gå till tandläkaren, men det är även de smygande symptomen som en tandläkare kan upptäcka och åtgärda i tid. Hur ofta ska du då gå på kontroll? En tumregel är att gå en gång per år om du är frisk och inte redan har någon tandsjukdom. 

Tandhälsan påverkar hela kroppen

Många människor vet inte hur viktig en god tandhälsa är för att hålla sig frisk. Ta bara en sådan sak som tandfickor eller tandsten – det har väl alla haft någon gång? Om du går regelbundet till tandläkare och tandhygienist kan du få behandling och inget mer behöver hända.

Men om inget görs och tandfickorna blir djupare, är risken att du kommer att få mer och mer bakterier i munnen som kan leda till tandlossning. Det finns dessutom ett samband mellan tandlossning och olika sjukdomar i kroppen som exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck och hjärtinfarkt. Karies orsakas också av bakterier. 

 

Tandläkare 

Vad kan du göra själv?

Det finns mycket du kan göra själv för att hålla tänderna rena och fria från bakterier. För det första måste du borsta tänderna morgon och kväll. Använd gärna en eltandborste som kommer åt överallt. Vidare är det ett måste att använda tandtråd. Vid ditt nästa besök hos tandläkaren kan du be dem visa dig hur man använder detta så det blir rätt.

Lägg även gärna fokus på att använda tungskrapa. Tungskrapan avlägsnar bakterier och tar bort dålig lukt. Att ha rena och friska tänder är nämligen inte bara bra för hälsan – det upplevs även som mer attraktivt och fräscht. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://hus-bloggaren.se/

https://hus-bloggar.se/

https://husnews.se/

https://bygg-ideer.se/

https://familje-bostaden.se/

https://familjens-hus.se/

https://hemmafixaren.se/

https://hemmet-tomten.se/

https://hus-hem.se/

https://hus-sidan.se/

https://villa-posten.se/

https://villa-sidan.se/