Konferens i Värmdö strax utanför Stockholm

31 januari 2021 Lily Hansen

Det finns många bra fördelar med att förlägga en konferens utanför stan i stället för inne i city. Inte sällan är en av anledningarna till att man anordnar en konferens att deltagarna ska bli mer sammansvetsade och teamkänslan ska stärkas. Detta uppnår man mycket lättare på landet, långt ifrån storstadens distraktioner. Men det gäller att vara ute i god tid då man bokar konferenslokal eftersom de bästa ställena snabbt blir uppbokade.

Många väljer att förlägga konferensen på helgen av olika anledningar, och då är deltagarna ofta trötta efter veckans arbete. Har man möjlighet kan det vara bra att istället planera in konferensen i början av veckan. Då kommer deltagarna pigga och utvilade och har mer energi att ta sig an nya utmaningar. De ser inte heller konferensen som avslutet på en vecka utan det blir istället början på något nytt.

 

 

Interaktion eller korvstoppning

Ett fel som många gör när de planerar en konferens är att de planerar in för många aktiviteter. Inte sällan tvingas deltagarna lyssna till mängder olika föredrag och det blir snarare korvstoppning i stället för interaktion. En sådan konferens kör slut på sina deltagare och är sällan utvecklande. 

Genom att i stället blanda olika övningar och låta alla vara med i samtalet brukar man lyckas bättre. För att ordentligt släppa lös kreativitet kan man även blanda in olika sportaktiviteter och lekar.

Genom att förlägga en konferens i Värmdö skapar man rätt förutsättningar för att man ska kunna lyckas med sin konferens. Det ligger heller inte långt ifrån Stockholm och det är enkelt att ta sig dit. 

Förutom vackra miljöer finns det även vandringsleder, samarbetsbana, tennis, golf, beachvolleyboll, badplatser och mycket mer. Genom att låta deltagarna få pröva på annorlunda och roliga övningar lockar man till skratt och eftertanke. Man lär känna varandra bättre och kommer våga mer och utvecklas.