Professionella takläggare i Stockholm

31 mars 2021 patrick pettersson

Vid husköp är de flesta noga med att ta reda på vilket skick huset är i. Det kan handla om att det behöver målas, läggas golv eller sättas in nytt kök. Att säkra frånvaro av fuktskador och elektriska problem ligger ofta högt på listan över fel man inte vill stöta på när köpet är underskrivet. Genom att besiktiga huset slipper man oro och kan fokusera på utseende och detaljer.

Något som kanske inte är det första man tittar på är taket. Det trots att ett dåligt tak kan bli en kostsam historia om oturen är framme. Även efter husköpet är det klokt att planera för framtida takläggning. På så vis får man inga mindre roliga överraskningar.

 

Välj takmaterial

Vad är bäst för det egna huset? Som lekman är det inte helt lätt att veta. Förutom att taket ska vara bra får det gärna vara snyggt också. Önskar man en klassisk stil är lertegelpannor perfekt. Taket är en av de dyrare sorterna men har i gengäld lång livstid vilket gör det prisvärt.

Pampigt blir intrycket om man väljer ett skiffertak, även här kan priset dra iväg. Har man ett tak som sluttar mer än 25 grader är det bättre att välja annat material. Gillar man ljudet av regnet som smattrar mot taket är plåt en vinnare. Inte bara är det ett mysigt ljud, taket är dessutom enkelt att lägga. 

 

Ta reda på fakta

För att lägga tak krävs enorm kunskap om material, väderförhållanden, taktyper och mycket annat. Projektet kostar endel och därför vill man inte mitt i jobbet inse att man valt fel. Duktiga takläggare i Stockholm kan hjälpa till med allt från besiktning till takläggning. Därför finns ingen anledning att chansa. När du vill börja att botanisera bland tak och få svar på många frågor kan du till exempel besöka https://www.stb.se/.