Profilera dig med rätt profil på dina ledskyltar

30 maj 2022 william eriksson

editorial

När du väl valt att satsa på snygga ledskyltar till din butiksfront, återstår det bara att välja rätt profil. I ordet profil ligger flera betydelser, och alla behöver du ta hänsyn till när du bestämmer design på din skylt.

Först bör du tänka på ditt företags grafiska profil. Oavsett om du har tagit fram en exklusiv genomgående profil tillsammans med en art director eller skissat dig fram på egen hand ska du se till att designen på dina ledskyltar följer mönstret, och så att säga passar ditt företags redan befintliga ansikte utåt.  

Ljusprofiler till LED-skyltar – coronaljus är en variant

Sedan har ledskyltar en rent konkret profil också. Konsultera din leverantör om vilken profil de tror kommer passa din skyltdesign bäst. Profilen på en ledskylt har med tillverkningen att göra, och det finns flera olika alternativ. Ordet du ska lägga på minnet är “skyltprofiler”. En variant av skyltprofil kallas coronaljus.

Namnet tarvar sin förklaring. Det har inget alls med coronaviruset att göra, utan är synonymt med kransljus. Runt till exempel solen kan en krans (eller “korona”) av ljus ibland uppstå, då ljuset bryts av till exempel dimdroppar. När du beställer en ledskylt med coronaljus lyser LED-modulerna mot fasaden, och skapar en liknande ljuseffekt. 

 

ledskyltar

 

Fler sätt att profilera företagets ledskyltar

Du kan också välja mellan olika sätt att fästa LED-modulerna på. De kan ofta antingen fästas med plåtlister, plastlister eller helt utan lister. Hur LED-modulerna fästs på din skylt påverkar även skyltens utseende, så se till att du går igenom alla detaljer med din leverantör innan du lägger beställningen. 

Du kan också välja hur skarpt du vill att dina ledskyltar ska lysa. Det är också ett sätt för dig och ditt företag att profilera er på. Ibland är det bäst att skina starkt, i andra sammanhang kan det passa med ett mjukare ljus. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/