Skola för livet

26 augusti 2020 Lily Hansen

För ett barn är skolåren något som formar och skapar minnen för livet. Det är där man lär sig alla skolämnen men samtidigt också vett och etikett. Förutom allt som en skola i Svedala lär ut så brukar man även hitta vänner för livet under skoltiden. Många är de som fortsätter ha återträffar och umgås med sina klasskompisar från grundskolan hela livet ut.

De man spenderar varje dag med under uppväxten blir lite som syskon på ett sätt. Därför är det också mycket viktigt att skolan ser till att alla barn får förutsättningar för en trygg och rolig skoltid utan mobbing eller ensamhet.  

 

Efter allas förutsättningar  

Går man på en skola i svedala idag så kan man känna sig trygg att gå ut nionde klass med betyg i alla ämnen. Det är skolans uppgift att skapa en miljö och förutsättningar så att alla barn kan tillgodogöra sig de nödvändiga kunskaperna. Utan ett fullgott betyg är det mycket svårt att söka in på gymnasium och därför är det ännu viktigare att man lämnar grundskolan med bra betyg. Inom skolan arbetar man därför mer och mer med hjälp och stöd för elever som av någon anledning behöver det.  

 

 

Frisk och glad

På en skola i Svedala ska skoldagen innehålla lärdomar inom skolämnen men även rörelse och lek. Därför brukar skolgårdar utrustas med möjligheter till allt som en elev kan vilja göra för att ha kul och hålla sig frisk. Långa dagar i skolbänken kan få det att klia i ben som vill ut och springa.

Att då kunna få rasta av sig med jämna mellanrum är en nödvändighet. Även för de barn som inte är så rörliga är det viktigt att komma ut och få lite frisk luft då och då. Det lättar upp sinnet och ger förutsättningar för ett friskare och mer rörligt liv. Speciellt i dagens stillasittande verklighet.