Stora tavlor – är de alltid bäst?

30 april 2019 jonas olsson
Stora tavlor – är de alltid bäst?

Konstvärlden har skänkt mycket glädje genom sina oförglömliga konstverk. Däremot har långt ifrån alla storslagna mästerverk varit speciellt stora tavlor.

Den franske konstnären Claude Monet har speciellt två kända mästerverk: ”Le Bassin aux Nympheas” och ”Näckrosdammen”, som är en av hans mest kända tavlor. Men inte någon av dessa är speciellt stora till storleken. Detsamma gäller den norske Edvard Munchs ”Skriet” från 1893. ”Skriet” är en av världens dyraste tavlor idag.

 

Vem var “Flickan”?

“Flickan med pärlörhänget” målad av holländaren Johannes Vermeer är inte speciellt maffig när det kommer till storlek men är en av världens mest kända tavlor.  Det intressanta med den här målningen är att ingen vet exakt när den målades eller vem flickan på motivet är. Det spekuleras kring att flickan var en av Vermeers tjänsteflickor men det är inte säkert.

Självklart, finns det gott om andra exempel på känd tavlor som inte överväldigar en med sin storlek men mest med sin kvalitet. Den gemensamma nämnaren för alla dessa fantastiska konstverk inte är speciellt stora.

Stort hem – stora tavlor

Gillar du större tavlor och vill helst ha sådana hemma hos dig får du se dig för. Stora konstverk passar inte i alla hem. Långt ifrån faktiskt.

För att en stor tavla ska kunna se bra ut på väggen måste själva villan eller lägenheten vara stor i sig. Större prydnader passar inte lika bra i mindre hem. Så det gäller att tänka sig för när man väljer ut tavlor.

När du är på jakt efter fina konstverk till bra priser kan du alltid ta dig en titt på nätet. Möjligheterna är många. Det finns företag som erbjuder vackra målningar med korta leveranstider. My New Art är bara ett exempel på ett sådant virtuellt företag.

Välj en passande tavla, stor eller liten och njut av den!